F MÁME TU LETO, POĎ SA SO MNOU PRIPRAVIŤ! - Aďulik Sun

MÁME TU LETO, POĎ SA SO MNOU PRIPRAVIŤ!


Ahojte :) 

Po veľmi dlhej dobe vás zu zdravím. O pauze sa možno porozprávame neskôr, čo za tým bolo teda, ale dnes tu máme článok prioritne o letných produktoch, keďže dnes začalo leto a ja konečne publikujem tento článok! Hurá.... Všetky produkty mám uo stránky elnino.sk a teda testujem ich už od apríla, takže mám už vyhytané plusy aj mínusy pri každom produkte. Takže nejdem to predlžovať a poďme na to! 



TIP: V lete treba na 100% používať SPF, ideálne 50tku. SPFko sa reaplikuje každé 2 hodiny a to aj tie, ktoré sú vodeodolné. SPF sa používa celoročne. 



CESTOVNÁ SADA MALIBU je prvá sada, ktorú vám tu ukážem a teda aj poviem ako ja som ju využila. Áno, SPF4 je naozaj málo. Ja som ju používala tak, že som sa klasicky natrela SPF 30 až 50 a na to som reaplikovala ešte tieto produkty s nižším SPFkom. Prečo? Keďže sa krásne leskli, tak som mala pocit, že to tak nejako naozaj urýchľuje opálenie. 

Cestovná sada je vhodná na cestovanie, ale nepoužívala by som to ako jedinú ochranu! Nájdete ju b tejto praktickej taštičke za 7 euro. Obsahuje teda opaľovací olej, olej na urýchlenie opálenia a gél po opaľovaní - všetko vo veľkosti 100ml. 

Aplikácia je veľmi jednoduchá a teda každý produkt sa dobre rozotiera. Oleje nie sú prehnane mastné, ale trvá kým sa vstrebú. Stačí ich veľmi málo. Gél s aloe Vera upokojí pokožku, avšak ja som na moju suchú pokožku potrebovala niečo silnejšie a teda som dopĺňala s ďalším produktom, ktorý uvidíte nižšie v článku... 

Myslím si, že nejaký efekt tam bol, keďže v apríly nebolo až tak teplo a slnko nebolo také silné a predsa som sa trochu opálila, no prvý rok je tak, že som sa nespálila. Ale teda tieto produkty beriem ako doplnkové vzhľadom na nízke SPFko. 


                      

OSVIEŽUJÚCI A HYDRATAČNÝ SPREJ PO OPAĽOVANÍ - tak tento produkt patrí presne k tým, ktoré musíte mať doma cez toto leto! Jedná sa o hydratačný sprej so strečkou, takže aplikácia je jednoduchá. Na pokožke je extrémne príjemný a rozprašuje hmlu, takže nie je potrebné rozotieranie (to sa môže hodiť, ak ste spálení). Takisto krásne chladí a pokožku hydratuje, pričom vytvára jemný film - ale nie mastný. Ja dávam vždy tak tri vrstvy postupne a pokoźku mi to krásne upokojí. 

Balenie je veľkosti 200ml za 7 euro, pričom aj pri pravidelnom používaní vydrží veľmi dlho. Ja tam mám stále cez pol balenia a to od apríla používam celkom pravidelne, minimálne cez víkendy. Veľmi dobrý produkt a tento vám odporúčam na 100%. A toto je aj ten produkt, s ktorým som vám hovorila, že som doplňala moju rutinu. Veľmi rýchlo sa vstrebe a obshauje výťažok z kaktusu. 


Krém na tvár od značky Garnier s SPF 50 je pre mňa must have na leto už druhý rok. Tento rok zmenili balenie, ale teda je to moja srdcovka. Obsah nezmenili a to je hlavné - teda čo sa týka výdrže, textúry a aj fungovania. Toto SPFko má vôbec neštípe v očiach, keď sa tam náhodou dostane cez potenie a podobne. Okrem toho sa rýchlo vstrebáva, za mňa aj dostatočne hydratuje a pleť nie je po ňom stiahnutá. Taktiež nerobí biely film, ale krásne sa vstrebe aj pri väčšom množstve. Nájdete ho  aj na eshope. 

A k nemu patrí aj sérum na tvár od značky Garnier, ktoré vám tu ukazujem. Taktiež má SPF 50. Je vo veľkosti 30ml a stojí okolo 11 euro, ale teda stojí za to. Krásna jemná biela textúra, ktorá sa extrémne rýchlo vstrebe a pleť je po ňom hydratovaná a svieža. Ja nanášam teda ešte potom klasicky krém z rovnakej rady. Nezanecháva mastný film a teda ani biely či lepkavý film. Tento produkt nie je testovaný na zvieratách a je vegan. Samozrejme má ochranu pred UVB, UVA a dlhému UVA žiareniu. 


Ak potrebuješ niečo na makeup, tak jedine Opaľovaciu hmlu od značky Garnier, ktorá je NA a aj POD makeup. A teda čítala som na ňu rôzne recenzie, ale za mňa je to pecka! Ja ju mám už druhý rok a používam ju pravidelne teda už dva roky (mám niekoľko balení aj v zásobe a za leto miniem cca 5 balení). Cena je 8 euro za 75ml. V očiach ma neštípe a musím povedať, že za mňa funguje. Okrem toho nie je to vôbec vodové, naozaj je to hmla, takže vaše líčenie to vôbec nenarúši. A teda aplikácia je veľmi jednoduchá, ja ju mám každý deň v kabelke. Je to teda SPF50 a mňa teda zachránila aj na dovolenke, keď mi došli krémy - používala som aj na telo a teda moja pokožka to v pohode zvadla. Nerobí ani biely a lepkavý povlak. 

                     


Upokojujúce a chladivé mlieko id značky Piz Buin je krém (mlieko) na telo, ktoré musíte mať doma. Je to stredne hustej konzistencie. Chladivý efekt za mňa teda nenastal, ale bolo to veľmi príjemné. Za 200ml máte za cenu 10 euro. Obsahuje aloe vera pre hydratáciu, mentolový extrakt s cieľom osvieženia a zchladenia pokožky a nakoniec teda by malo aj udržovať opálenie dlhšiu dobu a sťahovať červenú pokožku. Musím povedať, že hydratácia bola naozaj dobrá a teda pokožka bola upokojená. Mlieko zanecháva jemne mastný finiš, avšak nie biely povlak. A teda musím povedať, že veľmi rýchlo sa míňa pri pravidelnom používaní a keďže som mala suchú pokožku, tak som ho musela naniesť opakovane. Taktiež som zaznamenala náročnejšiu aplikáciu, keď som prešla polkou balenia, keďže plast balenia je tvrdší a ťažšie sa stláča. 


A máme tu sprej po opaľovaní od značky Piz Buin v cene 10 euro za 200ml. Sprej obsahuje kyselinu hyuluronovú, čo zabezpečuje hydratáciu (vraj až 48 hodín). Taktiež musím potvrdiť, že nerobí mastný, resp. lepkavý finiš. Okrem toho teda má obnovovať vlhkosť pokožky. Musím povedať, že aplikácia bola jemne bolestivá v prípade viac podráženej pleti, keďže tá strečka bola celkom prudká v daný moment na citlivú pokožku. Ale teda dalo sa to zvládnuť. Ale určite ak by som už išla do podobného produktu, tak by som išla napríklad do niečoho s Panthenolom. Pokožku produkt upokojil a na dotyk bola na druhý deň jemná bez začervenania. 


Dúfam, že sa vám dnešné krátke recenzie páčili a verím, že vám možno pomohli v rozhodovaní o nejakom produkte! Do komentára mi môžete napísať odpoveď na otázku: "Aké sú vaše obľúbené produkty na leto?". Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Ahoj, já se přiznám, že nějaké oblíbence v tomto segmentu nemám. Teď aktuálně používám Sebamed opalovák a teda dělá bílý povlak a poměrně se musí dlouho zapracovávat a dělá i ten lepivý finish. Ale když už jsem ho jednou pořídila, tak ho chci spotřebovat. Na dovolenou mám koupený Astrid SPF50 :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, na Sebamed som počula, že vytvára okrem bieleho povlaku aj lepkavý film - čo je u mňa teda bodka. Ale vravelo to viacero ľudí. Ale teda pokiaľ hydratuje, dá sa to zvládnuť v nejakých situáciách. Stále som zástanca toho, že pokiaľ sa dá, treba produkty míňať, avšak možno v situáciách, kedy to je možné a nedostatky mi neprekážajú. Na Astrid som počula chválu, ale tiež na jedne krém na telo som počula, že dlho trvá vstrebávanie a jemne lepí. Verím, že nemáš práve ten, nech si dovolenku užiješ bez takýchto problémov. Inak, prajem krásnu dovolenku plnú slnka a krásnych zážitkov :)

      Odstrániť